Хиляди цветя в кошници и „спирали“ украсиха Пловдив в навечерието на 24 май

gradini_plovdiv

Над 100 висящи кошници с цветя украсиха в навечерието на 24 май пешеходната зона  на Пловдив от площад „Централен“ до Пешеходния мост. Поставени са върху осветителните стълбове, очаква се буен цъфтеж на засадените каскадни петунии с различни цветове. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

За още по-голяма пъстрота в красивия градски пейзаж за поредна година допринасят и многоетажните спираловидни саксии – така наречените „цветни пирамиди“. Те са 24 на брой и са разположени на знакови за Пловдив места – в Цар-Симеоновата градина, на Главната, площад „Стефан Стамболов“, край Римския стадион, на Малката главна, в „Капана“, до Малката базилика, на Гребната база и други места, където хората да им се радват.

„В кошниците и многоетажните саксии сме засадили близо 10 000 цветя, сред които преобладават петуния и калибрахое. Всеки един стрък е наше собствено производство“, коментира директорът на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

До края на май се предвижда в централните и кварталните паркове и градини, по булевардите и други обществени пространства в Пловдив да приключи засаждането на близо 2 000 000 летни цветя, които също са отгледани в 10-те оранжерии на предприятието.

You may also like...