Дъжд и градушка удариха Лом и изровиха десетки улици вчера

lom dyjd

Пороен дъжд и градушка удариха Лом и изровиха десетки улици вечерта на 20 май. 45 литра на кв. м се изсипаха над региона, по данни на ХМС. Това е най-голямото количество дъжд в Северозападна България. Два часа половината град остана без ток, аварията бе възстановена от ЧЕЗ след 23.00 ч. Поройният дъжд потроши асфалтови настилки и наводни мазета. Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и общинското предприятие „Чистота Лом“ отводняваха и почистваха улици и шахти. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Улица „Софийска“, която е републикански път II-81 Лом-Монтана-София, буквално бе непроходима и засипана с трошен камък и бордюри, вследствие на незавършения вече втора година основен ремонт от Агенция „Пътна инфраструктура“. Улицата бе буквално наводнена в района на бензиностанцията и десетки коли останаха във водния капан, докато пътният участък не бъде отводнен. Засегнати са „Добруджа“, „Батак“, „Хан Омуртаг“ и още десетки улици.

„Крайно време е Агенция „Пътна инфраструктура“ да ремонтира улица „Софийска“, това не може да продължава така, всякакви срокове вече минаха и хората с право негодуват! А за ремонт на пострадалите градски улици ще искаме помощ от фонд „Бедствия и аварии“. – заяви кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов.

You may also like...