Разрешават провеждането на волейболните шампионати. Местните федерации сами ще решават дали това ще се случи.

volleyballМеждународната федерация по волейбол (FIVB) разреши старт на националните първенства от 1 юни 2020 година. Шампионатите в почти всички държави по света през сезон 2019/2020 бяха спрени заради пандемията от коронавирус. Сега националните лиги ще могат или да завършат миналия сезон, или да започнат по-рано сезон 2020/2021.

Това е първа сериозна крачка към нормализиране на спорта. Възобновяването на е възможно обаче само, ако се счита за безопасно в съответствие със заповедите на местните власти.

Предвид решението на FIVB да се откаже от международните турнири за тази година и да позволи на националните първенства да започнат по-рано от обикновено, сезонът на националните шампионати 2020/2021 трябва да приключи не по-късно от 18 април 2021 година. Всички финали на континенталните клубни първенства пък трябва да преминат не по-късно от 2 май 2021 година.

volleyball2Лигата на нациите през 2021 година ще трябва да започне на 7 или 11 май, като началната дата ще бъде уточнена в следващите дни. Най-комерсиалният турнир в света ще приключи на 27 юни, по-малко от месец преди Олимпиадата в Токио.

Континенталните първенства пък трябва да се проведат от 19 август до 19 септември. FIVB поверява отговорността за адаптиране на предстоящите квалификации на континенталните конфедерации.

You may also like...