Изненадващо! Отварят моловете от понеделник!

MyCollages (50)Правителството отваря моловете. 

След срещата между премиера Бойко Борисов,  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник.

С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Comments

comments

You may also like...

2 Отговори

  1. 11.10.2020

    … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: vestonosec.bg/2020/05/15/изненадващо-отварят-моловете-от-поне/ […]

  2. 13.10.2020

    … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: vestonosec.bg/2020/05/15/изненадващо-отварят-моловете-от-поне/ […]