Васил Божков: 2 – 3 седмици бях в затвор в Дубай

arest

Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви в телефонен разговор в ефира на БТВ, че в момента се намира в Дубай и се чувства добре. По думите му живее в апартамент под наем и няма собственост там. Той обяви, че статутът му в арабската държав е на резидент. Прекарал е около 3 седмици в затвора в „Ал Ахбар“.

„Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина,  не както бяха представени от българските власти“, заяви бизнесменът.

Бойков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана. Допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България. Той добави, че с Георги Попов за заедно.

Бизнесменът посочи, че се чува често със сина си Антон Божков, срещу когото има обвинение за пране на пари. С жената до него – Елена Динева не е имал контакт, откакто е в ареста. Той уточни, че няма никаква връзка със задържаната певица Лиляна Деянова, позната като Лилана.

Бойков обяви, че е невинен и ще се върне у нас в „подходящия момент“, а това би се случило най – рано, след като делото влезе в съда. По думите му той не се притеснява от задържане, а за живота си.

За отнетите му културно – исторически ценности Божков заяви, че ще съди България. По думите му артефактите са изнесени без спазване на изискванията и те ще бъдат унищожени.

You may also like...