Валери Симеонов: 50 % компенсация за наемателите на плажове срещу безплатните чадъри и шезлонги

simeonov valeri

„Безплатни чадъри и шезлонги за туристите това лято е една от мерките, които НФСБ внесе със законопроект. Срещу това предлагаме компенсация за концесионерите и наемателите на плажове“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тази сутрин. Средните приходи от плажни принадлежности са около 30 % – ние предлагаме 50 % намаление на концесионната такса или наема“, уточни той.
Валери Симеонов посочи, че управляващата коалиция е взела заедно решението за въвеждане на ваучерите и предстои детайлното разработване на системата. „От една страна – това ще даде възможност на българските граждани да летуват още в старта на сезона, а от друга – ще подпомогне тежко пострадалия туристически сектор,, двоен удар от страна на държавата“. Валери Симеонов добави предложението на НФСБ – да има талони в размер на 100 лв., които да ползват и учениците – за зелени училища, екскурзии с образователна цел, състезания.
Удължаването на срока за строителство по морето с 1 месец – до 15 юни, ще помогне, при положение, че туристически сезон по това време няма, коментира Валери Симеонов следващата антикризисна мярка на НФСБ.
По въпроса за стария му конфликт с министъра на туризма Николина Ангелкова, той подчерта, че сега не е момента за уреждане на лични отношения. Валери Симеонов дори разкри, че е взел активно участие и с него са били съгласувани промените в основната наредба, която регламентира туристическата дейност. Тази наредба предвижда сериозни облекчения за хотели и ресторанти.
На въпрос на водещите за последното изявление на Румен Радев, Валери Симеонов лаконично отговори, че е грозно в ден като 6 май – уважаван от всички българи празник, да се търси скандал. Подобно поведение се превръща в практика на президента, но то не работи в негова полза, каза лидерът на НФСБ.

You may also like...