Още едно момиченце се роди чрез донорската Програма „Инвитро“ на Столична община

bebe_ryka

Броят на момиченцата, родени благодарение на донорската Програма „Ивитро“ на Столична община, днес се увеличи с още едно бебе. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
Общо 18 са вече децата, резултат на тази програма, от които 6 момичета и 12 момчета.
Още няколко семейства от София, които са се нуждаели от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, са в очакване да станат родители през следващите седмици, съобщиха от фондация „Майки за донорство“. Една от двойките се бори за щастието да имат свое дете вече 15 години.

От 2015 г. насам всяка година СО подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите „Майки за донорство“ и „Искам бебе“. В бюджета на София всяка година се предвиждат по 70 000 лв. за тази цел.
Първото дете на донорската „Инвитро“ Програма – Самуил навърши 3 години миналата есен и се радва на прекрасно детство.

Специалната комисия от лекари и експерти, която разглежда документите на кандидатите за донорската програма, ще се събере до началото на юни, уточни д-р Моника Чеуз, директор на дирекция „Здравеопазване“ на Столична община.
Повече подробности за програмата и начин на кандидатстване по нея може да намерите на страницата на Столична община – https://www.sofia.bg/programms-invitro

Десетки хиляди са жените в България, които се нуждаят от инвитро с донорски яйцеклетки, за да станат майки. Затова фондациите „Майки за донорство“ и „Искам бебе“, съвместно със Столична община, разработиха този проект за финансиране на част от необходимите процедури.

You may also like...