ВСС настоява за оставката на Лозан Панов, той не коментира обвиненията

MyCollagesСъдия Севдалин Мавров  поиска оставката на шефа на Върховния касационен съд заради допускането от негова страна като стопанин на Съдебната палата на нейна територия да бъде заснет скандален видеоклип, в който се лансира показването на оръжие и разсъблечени момичета.

Г-н Панов, ако сте мъж, моля ви, запазете институцията и си подайте оставката. За една бълха, да изгорим не юргана, а къщата, една институция, която винаги е била начело на съдебната власт

Г-н Панов, запазете къщата, бъдете мъж!

Лозан Панов не отговори за призива да се оттегли, нито коментира исканата му оставка, като само каза:

„Надявам се да не е някакво лично отношение“

Съдия Дишева пък, която застана на страната на Лозан Панов, както и на предишното заседание на ВСС,  укори колегите си, че въобще не са гледали клипа. Тя се обърна с обвинение към останалите членове на съдебния съвет, които настояват за прекратяване на правомощията на Панов, който стопанисва сградата на Съдебната палата.

Колеги, това ми прилича на една генерална репетиция на едно друго производство.

За пръв път чувам, че съдиите имали работно време,

учуди се още Дишева по повод упрека, че Панов има проблеми с часовете за идване на работа, което изтъкна по-рано главният прокурорВ крайна сметка Дишева призна, че тя не одобрява съдържанието на подобен клип и заснемането му в Съдебната палата.

You may also like...