ГЕРБ няма да влезе на извънредното заседание! Менда Стоянова: „Няма да вземем участие в ПР акцията на БСП!

94355490_249714589502575_1825110549587820544_nПГ на ГЕРБ няма да вземе участие в извънредното заседание на Парламента днес. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и председател на комисията по Бюджет и финанси – Менда Стоянова.

Решението е продиктувано от това, че  за работата на парламента са необходими много хора, които се струпват на едно място и рискуват да създадат огнище на заразата, което да бъде прехвърлено в цялата страната. Стоянова също така обясни, че България е парламентарна република, върховният орган е Народното събрание, но в условията на извънредно положение то трябва да работи само при належащи моменти, в които се приемат важни и неотложни закони.

Не считаме, че днешното извънредно заседание, посветено на парламентарния контрол, изискано с подпписите на БСП има значение такова, че да правим подобно събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми. Това, че парламентът няма да се събере днес, не означава, че той не работи.

Според Стоянова при това положение няма как народните представители от БСП и лидерът на партията Корнелия Нинова да изложат своите виждания от трибуната на парламента.

Какво днес можехме повече да научим от парламентарен контрол, при положение, че ежедневно се провежда брифинг с всички данни и стратегии. Само преди малко приключи час и половина брифинг. Ние не искаме една партия и нейният лидер да използва парламентарната трибуна за личен ПР ,

завърши Стоянова.  Очаквайте подробности!

You may also like...