Анна Цолова: Кой е Лъчезар Иванов?

anna Colova

Журналистът и бивша водеща на сутрешните блокове на двете най – гледани телевизии БТВ и Нова ТВ припомни от своята фейсбук страница кой е бащата на момчето, избягало от фаталната катастрофа, при която почина Милен Цветков на връх Великден в София. Именно той, д-р Лючезар Иванов – Мозъка, депутат от ПП Герб обяви вчера в медиите, че неговият първороден син Георги е избягалият от местопроишествието. Ето коментарът на Цолова без редакторска намеса.

„Нищо не започва от днес. И тук не става дума просто за един депутат.
Кой е Лъчезар Иванов?

Като журналист съм питала за тези нелицеприятни ситуации през годините:
2009 г. – Дъщеря му го обвинява, с писмо до американското посолство, че е жертва на домашно насилие. Жена му също. Той обяснява, че всичко това е заради развода му.

2010 г. – Екипът ни в бТВ направи провокация към депутатите, като ги покани, в работно време, да получат подарък телефон Верту на стойност 8000 лева с камъни Сваровски (така пишеше в поканата). Един от депутатите, които дойдаха да си получат „подаръка“ беше Лъчезар Иванов. В кутиите нямаше скъп телефон. Имаше мандарини.

Същата година името му беше замесено и в т.нар. поправка „Мери Джейн“ в Закона за наркотичните вещества. В „Държавен вестник“ беше публикуван текст, без да е приет от депутатите, който допускаше използването на изображения на наркотични вещества с рекламна цел. По това време Лъчазар Иванов беше шеф на здравната комисия. Поправката беше наречена лобистка.

През 2012 г. се разбра, че за да стане доцент в Медицинския университет е използвал (решил, че са негови) научни публикации на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Инициалите на двамата съвпадат. Тогава депутатът обясни в студиото ни, че е допуснал техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.

Три години по-късно се оказа, че Иванов, въпреки всичко, е станал доцент. Тогава млади лекари попитаха в студиото ни как е станало това, след като не е написал нито една публикация с научна стойност.

През 2014 година, тогава 17-годишният му син Георги е задържан и разследван за грабеж на бензиностанция.

Вчера синът му Георги е бил в колата, която уби Милен. И бяга.

Днес Лъчазар Иванов се отрече от сина си. За да спаси политическата си кариера или не само?

Още някои въпроси:
Дали заради присъствието на депутатския син в колата полицията, иначе охотно говореща за мерките за влизане и излизане от София, още не е дала възможност да бъде питана от журналисти по темата?

Информация за момичето в колата?“

Comments

comments

You may also like...

1 Отговор

  1. 18.09.2020

    walmart male enhancement pills

    Анна Цолова: Кой е Лъчезар Иванов? – Vestonosec.bg