Убиецът на Милен Цветков употребил наркотици, преди да направи катастрофата

kristiqn_mlen_cvetkoc

22 – годишният мъж, който вчера уби в зверска катастрофа журналистът Милен Цветков на столичен булевард, е констатиран с наличие на наркотични вещества. Преди да се качи на мощния си автомобил AUDI Q7, с който предизвика трагедията, Кристиaн Николов е употребил канабис и амфетамини.

Още снощи стана ясно, че 22 – годишният Кристиaн Николов, който се размина само с леки охлузвания, не изискаващи медицинска помощ, е син на изпълнителния директор на „Винпром Карнобат“ Десислава Пешева. Той притежава свидетелство за управление от 2016 г. и има едно провинение, записано в пътния лист в СДВР.

Кристиан Николов е задържан в 4-то РУ в столицата за 24 часа, като се очаква мярката за задържане под стража да бъде удължена. По закон обвиняемия го грози от 3 до 15 години затвор за причиняване на смърт след употреба на алкохол или наркотици. Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев коментира, че има изградено видеонаблюдение в района на инцидента и се надява това да даде повече яснота за поведението на водача.

Днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е взел под лично наблюдение разследването. По негово разпореждане разследването в Софийска градска прокуратура на катастрофата ще бъде взето на специален отчет от Апелативната и Върховната прокуратури.

You may also like...