Десетки обществени личности публично изразиха мъката си от загубата на Милен Цветков

33652

Десетки обществени личности публично изразиха мъката си от нелепата смърт на журналиста Милен Цветков, станал вчера около 18:00ч. на столичен булевард. Той почина след като 22 – годишен дрогиран мъж се вряза с мощното си возило в автомобила на журналиста.

Шоуменът Слави Трифонов изригна от социалната мрежа:

„Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше „Какво става?“, и най-важното – беше свободен.
С Милен имахме уговорката да ми гостува във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ в понеделник вечер. Тоест днес. Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация.
Със сигурност щяхме да говорим и за последния пост на Милен в инстаграм, който гласи: „Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят“.
Светъл път, Милене! Имахме нужда от теб! Ще ни липсваш!“

Известният продуцент Маги Халваджиян също не остана безразличен към трагедията:

Да умреш в центъра на празна София по този нелеп начин, значи само едно: Безотговорни сме! Към всичко! Безотговорни към себе си, към децата си, към работата си, към здравето си, към обществото и към живота! Днес ще поработим между другото, утре ще си гледаме децата между другото, после ще спазваме правилата, ама уж, и накрая ще обвиним света, че ни е крив! Е, да, не всички сме такива! Но критичната маса е такава! Сигурно звучи болезнено! Но и мен ме боли! Зверски ме боли за Милен! Той все се мъчеше да разбере защо сме толкова криви! И си отиде убит от същата тази безотговорност! Днес, ще е дрогирано момче, утре ще е корумпиран и безотговорен към държавата политик, вдругиден мързелив и некомпетентен чиновник! Има ги много! И са навсякъде! Сбогом, Милене! Дано там горе откриеш истината за нас! Истината за това какво, по дяволите, ни има!
Лек път, човече!

Журналистът и водещ Ники Кънчев написа във Фейсбук:

Да, това си е чиста проба убийство, ако така е станалоо!
Българийо, един твой син беше убит!
Какво ще направиш ти! Майка ли си ни или Мащеха????

You may also like...