Започва тестването за COVID-19 на шофьорите на столичния градски транспорт

fandykova

„Започваме тестването за COVID-19 на шофьорите на градския транспорт. За днес заедно със столичната РЗИ осигурихме 400 теста за изследване на водачи от гаражите “Малашавци” и “Дружба”. В тези два гаража работят засега единствените два случая на шофьори с положителни проби за вируса. Тестовете на техните контактни лица от първи ред са отрицателни.

Планираме поетапно тестване на всички 2000 водачи на наземния градски транспорт. За да гарантираме движението на градския транспорт от самото начало на епидемията сме въвели работа на екипи, които нямат контакт по между си.

Продължава тестването на контактни на болни от коронавируса в кв. “Факултета” и ж.к. “Филиповци”. Въведените частични ограничителни мерки целят единствено да спрем разпространението на заразата и да опазим живота и здравето на хората.
Опитите за провокиране на напрежение и противопоставяне на хората за дискриминация на етнически принцип са непростими в такъв момент. Разследващите служби работят и ще установят източниците на напрежението вчера.

И в двата квартала по моя заповед се извършват всекидневна дезинфекция и засилено почистване, като разширяваме дезинфекцията и в съседни зони.“ Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова днес.

You may also like...