Община Шумен в помощ на бизнеса за справяне с последствията от извънредното положение

shumen

Във връзка със затрудненията на бизнеса и гражданите, които са ограничили или преустановили дейността си по време на извънредното положение, общинската администрация предлага мерки за компенсиране на част от понесените щети, които бяха обсъдени на среща с представители на Шуменската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В своя докладна до председателя на Общинския съвет кметът Любомир Христов предлага за времето на извънредното положение физическите и юридическите лица, ползващи терени общинска собственост, да бъдат освободени от такса.

Мярката ще се прилага за търговци, които са преустановили дейността си след заповедта на министъра на здравеопазването или на кмета на общината във връзка с извънредното положение. Тя ще обхваща търговци, управляващи заведения за хранене и развлечения, ползващи летни тераси за сервиране на открито, търговци, разположили вендинг апарати на общински терен и търговци на територията на Общинския пазар и на обособените площадки за търговия със селскостопанска продукция, включени в заповедите за забрана.

You may also like...