Извънредно! София е под карантина! Детската игра на безотговорните срещна безпрецедентни мерки от властта

MyCollages (39)София се поставя под карантина до второ нареждане! Това стана ясно на извънреден брифинг в Министерски съвет, където новината съобщиха министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски .

 

Ген. Мутафчийски:

Още от вчера се наблюдава много тревожно нещо. Масово напускане на София,  която е основно огнище. Всички тези хора са разпръснати в цялата страна, която води до по-тежка епидемиологина ситуация с неясни последици към момента. Този процес продължава както вчера, така и днес, вероятно и утре и в други ден. Щабът наблюдава с изключително безпокойство наблюдава какво се случва.

Щабът предложи затваряне на София и невъзможност за напускането. Премиерът прие и разпореди на миинистъра на здравеопазването да издаде заповед.

Министър Ананиев:

Считано от 00:00 ч. тази нощ до второ нареждане да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз (трябва да докажат с документация конкретната необходимост от извършването на този транспорт), автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват граждани за лечение. Автомобили, които превозват медицински лица. Забраната не важи за аврийните автомобили на електроразпределителните дружества и ВиК. 

Автомобили превозващи работници също ще бъдат допускани, след проверка с ръководителя на съответното предприятие.

 

Министър Младен Маринов:

Днес полицаите бяха поставени под унижение от гражданите, които не знам, защо не приемат на сериозно ситуацията!

Над 5000 автомобила са върнати от органите на реда при КПП-тата.

 

You may also like...