Младежи от Елин Пелин с награди от кино фестивали

Екип 1

Mомчета от Елин Пелин се обединяват в „Golden Motion Pictures”. Заедно създават свои собствени филми, правят реклами и снимат клипове на песни още от крехките си ученически години.

„Още през 2017 г. започнахме да снимаме кратки филми, просто за развлечение и забавление. Задобряхме в това и от скоро започнахме да го правим публично. Искахме да стигне до повече хора и да покажем, че не се шляем безцелно, а създаваме нещо значимо. Всичко започна като хоби, но се превърна в цел! Ние се познаваме от много малки и сме израстнали заедно. Винаги сме излизали в една компания и като цяло си бяхме един готов екип, който може да постигне нещо. Какво по- хубаво от група добри приятели, които правят това, което ги прави щастливи?

Първата на работа като екип беше през 2018 г., когато снимахме видео за европейски конкурс на космическа тематика, на който спечелихме първо място. Отзивите бяха добри и решихме, че ще продължим. Любовта ни към филмовото изкуство е нещото, което ни вдъхновява и ни кара да се борим за мечтите си. Нарастващият интерес и положителната обратна връзка ни мотивират да продължаваме да се развиваме още повече. Имаме два напълно оригинални филма- „Биячи“ и „Перспектива“. Имаме и няколко филма, направени за конкурси и за кампании като „Верижна реакция“, „Среща“ и други. Също така снимаме реклами и музикални клипове като „Cursed”, „Revving It Up” – песни на нашия приятел $inner. Също така имаме още доста бъдещи планове. През април месец ще снимаме продължението на филма ни „Биячи“, а през юни ще участваме на в конкурса „Арлекин“ във Варна с филма ни „На гости“. Имаме идеи, които все още обсъждаме, най- голямата, от които е заснемането на филма „Момиче“, който трябва да излезе до края на годината.

За направата на един филм ни отнема различно. Писането на сценария ни отнема повече време от самото снимане и обработване. Сценария го пишем близо месец, като се има предвид, че не работим по него всеки ден. Снимането и обработването ни отнемат максимум две седмици, като най- активни сме през уикендите, защото все пак сме ученици все още. През повечето време, когато снимаме нещата вървят гладко. На моменти имаме разногласия, което е съвсем нормално, но винаги стигаме до общо съгласие.

Имаме спечелено първо място на фестивала „Big Bang Space tube festival’’ и първо място на „Националния ден на Химията“ през 2019 г. Голямо постижение ни е, че прожектираха филма ни „Среща“ на „Comic Con“ 2019 г. Усилията си заслужават!

Филмите са вдъхновени от животите ни и всеки от нас предава някакво послание и всеки от нас изразява себе си. Идеите ни идват от книги, случайни мисли, преживявания, а понякога дори сънища. По- голямата част от екипа възнамеряват да се занимават професионално с това, а другите мислят да го оставаят на заден план като хоби. Отделно от снимачната дейност всеки гледа своите интереси и всеки от нас следва мечтите си. Целта ни е да бъдем нещо ново, свежо и различно в българското кино и да въздействаме положително на хората. Искаме да покажем, че България има бъдеще!“

You may also like...