Фандъкова: Цветни фигури в столични паркове заменяме със зеленина

2020-04-12-цветни фигури 1

В парковете и градините на София това лято цветните фигури ще бъдат заменени със зеленина. Предвижда се да бъдат запазени цветни две места през цялата година – цветното слънце пред народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и гербът на София при алея „Яворов“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента в парковете и градините на София цъфтят пролетните цветя лалета, теменужки, които бяха засадени миналата есен. В новата ситуация е нужно да се откажем от някои допълнителни разходи. Затова с колегите ми решихме, че ще спестим и от средствата за лятно зацветяване, посочи столичният кмет.

Двете фигури ще ни напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента, каза кметът Фандъкова

Продължава засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите, като част от мерките за по-чист въздух. Започна  засаждането на 1 100 дървета през тази пролет. Продължава и засаждането на 800 млади фиданки на територия на Борисовата градина.

You may also like...