Масови оставки в Барса. Бартомеу барикадира пътя към предсрочни избори в клуба.

800La Vanguardia, цитиран от водещите спортни издания в страната съобщи, че шестима от директорите в Барселона са подали своите оставки.

Това са четиримата, които президентът Джосеп Мария Бартомеу призова да напуснат – Емилио Русо, Енрике Томбас, Силвио Елиас и Джосеп Понт, като към тях се присъединяват още двама – Мария Теичидор и Жорди Калсамиглия. След тяхното напускане бордът на директорите ще бъде редуциран от 19 на 13 души. Няма да е изненада, ако има още оставки, като също така предстои Бартомеу да им назначи заместници.

От изданието съумяха да се доберат до тяхното писмо на сбогуване до клубните членове. В него те съобщават, че са уведомили президента за решението си, призовават за уволнения на виновните за „Барсагейт“, препоръчват незабавни президентски избори и благодарят на своите колеги в Борда на директорите.

bbbbbbbbbbbbbbЗаради напрежението между Лионел Меси и спортния директор Ерик Абидал, в клуба разделението бе на два лагера. Недоволството на феновете спрямо управлението на Баромеу стигна невиждани върхове, както срещу никой друг президент на блаугранас. Широко дискутирана тема бе, че Емилио Русо, Силвио Елиас, Джосеп Понт и Енрике Томбас са били радетели на идеята изборите за нов президент на клуба да се проведат по-рано от предвиденото. Това явно не се хареса на сегашния президент, който според водещите медии и нагласите в каталунския клуб така или иначе няма никакъв шанс да спечели втори мандат.

 

You may also like...