Красимир Каракачанов внесе в МС мерки в подкрепа на българските земеделци

karakachanov

Вицепремиерът Каракачанов със спешни мерки за земеделците – забрана за внос на чужди продукти в сезона до изчерпване на българската продукция; безпрепятствено придвижване на работниците до обработваемите земи; достъп на хората със земеделска земи до тях; разширяване на мярката 60 на 40.

Четири спешни мерки за подпомагане на част от български земеделски сектор внесе в Министерски съвет вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов вчера, 9 април 2020 г. Предложенията са изработени след редица проведени срещи и разговори с производители на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и др. и със специалния принос на аграрния експерт и производител Красимир Кумчев.

 

Министърът на финансите да предложи ефективни мерки за спиране на дъмпинговия внос на селскостопански и промишлени стоки, вкл. декларирането на непазарно ниски цени за обмитяване.

Целта на промените е да подпомогне засаждането, отглеждането и прибирането на земеделската продукция, осигуряваща прехраната на българското население в условията на обявената пандемия от COVID-19.

You may also like...