Нинова със среднощен коментар

kornaliq ninova

Среднощен коментар направи Корнелия Нинова в социалната мрежа Фейсбук. Поводът за това е вчерашната пресконференция на министър Десислава Танева, в която тя заяви, че иска задължителен процент български продукти в търговските вериги.

Ето целият коментар на лидерът на БСП, без редакция.

„Кризата извади на показ много от пороците на политиката в България в последните години. Един от тях е винаги и без аргументи да се отхвърля, охулва и отрича всичко, предложено от опозицията. Днес министър Танева се обяви за задължителен процент български продукти в търговските вериги. Сигурно е забравила какво се случваше през 2017г. и 2018 г. С какъв плам ГЕРБ отхвърляха предложения от нас закон за процент български стоки във веригите. Мога да й разкажа какво я чака, защото минах през този огън:
1. Веригите ще се противопоставят и ще изпратят платени говорители във всички медии.
2. Лобисти ще упражнят натиск да се откаже.
3. Някой може да се изкуши да й намекне за пари.
4 . Ще внушават на българите, че това ще доведе до увеличение на цените за тях.
5.Ще я заклеймят, че е националистка, която иска да извади ГЕРБ от европейското семейство на ЕНП .
6. Ще я обвинят,че е антиевропейка, която иска да извади България от Европейския съюз.
7. Ще я заплашат с дела.
8. Ще й вменят вина за връщане на плановата икономика и социализма.
9. Ако издържи на всичко това , Комисията за защита на конкуренцията ще се произнесе срещу закона, защото нарушава свободната конкуренция и ще го блокира.
Този сценарий ни организираха управляващите от ГЕРБ през 2018г. На инат, защото предложението се внася от БСП. Разликата днес е, че ние, като опозиция, няма да ги клеймим в комунизъм, в антиевропеизъм, няма да насъскваме говорители срещу тях. Ще кажем само- жалко, че загубихме две години за българското производство от политическото късогледство на властта.“

You may also like...