Правителството задължава големите вериги да отделят половината от обектите си за българска продукция.

MyCollages (35)Правителството ще задължи всички външни оператори с многобройни предсавителства в България да  отделят поне половината от площта  в обектите си за бъгарска продукция. Това стана ясно на извънреден брифинг в Министерски съвет, а новината потвърди Министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Министър Танева започна с думите:

„Позицията на големите вериги срещу нашето решение бе пълна с манипулации и аз няма да я коментирам“

Да, ние ще въведем задължение на всички оператори, които имат представителства в цяла България, в областнице центрове с търговски обекти да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Теменужка Петкова е обедена, че в това няма абсолютно никакво вмешателство към досегашните канали на доставки, логистика и разпространение.

„Това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници, за да съхраним нашия народ. Нямам какво повече да добавя“.

В края Танева заяви още веднъж че всичко в изложението на големите вериги е манипулация и няма желание да го коментира, като гневно добави:

„Значи, може пенсионер да дари цялата си пенсия за битка с кризата, за да подкрепи крайнонуждаещите се, а не може търговски оператор с многобройни обекти генериращ огромни доходи да направи минимално усилие дребния производител да може да продава в обекта му.“

You may also like...