Борисов: Всички лекарства, за които е доказано, че помагат за лечението на COVID-19, сме ги осигурили във възможните количества

boiko2

Министър – председателят Бойко Борисов участва в редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб за борба с COVID – 19, който се провежда в Министерски съвет.Ето какво заяви той пред журналисти.

„Всички лекарства, за които е доказано, че помагат за лечението на COVID-19, сме ги осигурили във възможните количества. Освен борещите се на първа линия срещу коронавируса, герои са и тъкачите и шивачите. За дни успяхме да реорганизираме индустрията си. Произвеждаме качествени защитни облекла и ги раздаваме на медиците в страната. Днес дори ще изпратим 100 броя от тях на Северна Македония. Това заявих на брифинг в Министерски съвет. От днес започва масово тестване на жителите на Банско за установяване дали имат изграден имунитет срещу COVID-19. Единственото важно нещо сега е да не допуснем рязък скок на заболелите. Предпочитам хората да ме намразят заради ограничителните мерки, но да сме запазили здравето си.“.

You may also like...