От общинския кризисен щаб: Бургас изпитва остър дефицит от тестове за COVID-19

obshtina burgas

Бургас изпитва остър дефицит от антигенни  и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Това стана ясно днес от заседанието на Общинския кризисен щаб. Кметът на Бургас е сигнализирал за проблема Министерството на здравеопазването за недостига.

24 са регистрираните случаи на заразени с COVID 19 на територията на Бургас и областта. 6 пациенти са настанени в болница – 4 в инфекциозно отделение на УМБАЛ и 2 в Айтос.

Двама от настанените в бургаската болница са в много добро състояние. Ще им бъдат взети проби и ако са отрицателни, ще бъдат изписани. Третият пациент е в стабилно състояние. Четвъртият пациент по- бавно се повлиява от лечението, но е в добро състояние.

Снощи в Инфекциозно отделение е бил приет мъж на 40 години от Сарафово, който е бил в задължителна карантина вкъщи след завръщането си от Германия. Проявил е симптоматика, взет му е PCR тест, резултатите се очакват.

You may also like...