„Златна игла” на Теодора Спасова за модна иновация

3_Zlatna igla_2020

Теодора Спасова получи приза „Златна игла 2020” в категория „Модна иновация“ за авторския текстил „Файбър бонд“ (Fiber Bond) – патентован от бранда „Миноар”. В церемонията по награждаването на Теодора Спасова участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, Мария Георгиева-Савова – главен редактор на списание „Ел” България и Мила Захариева – председател на „Бизнес Лейди Клуб Ексклузив”.

При получаването на наградата Тодора Спасова сподели: „Благодаря от сърце на проф. Любомир Стойков и Академията за мода, че забелязаха и оцениха нашия авторски текстил „Файбър бонд”. Казвам нашият, защото този текстил го разработвахме дълги години с моя екип. Той е текстил, който не е плетен, не е тъкан не е филцован, а е наша иновация, която четири сезона вече е на международен пазар и жъне голям успех. Благодаря ви!”.

Креативният екип зад бранда „Миноар” – Теодора Спасова и Йоан Гълъбов, имат за цел да създават обвивка за човека, която да служи на тялото и да обогатява естетическото му възприятие. Техният иновативен текстил „Файбър Бонд“ се причислява към устойчивата мода със своята висока ефективност на производство с нулев отпадък. Специално за ревю-спектакъла на „Златна игла 2020” Теодора Спасова представи комбинация от силуети от различни колекции на „Миноар”. Облеклата са създадени единствено от естествени материали извън модните тенденции, като всеки дизайн е изграден така, че да бъде носен утре, следващия сезон, след 10 години и наследен от следващи поколения.

You may also like...