Нинова: Започваме обсъждания с браншови организации на алтернативни мерки в различни сектори

bsp

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията започва обсъждания с браншови организации на алтернативни мерки в различни сектори.

„Днес заедно с народни представители от левицата от комисиите по бюджет и финанси и икономика и туризъм се срещнах с представители на Българска асоциация на експертите в туризма относно последствията за сектора от борбата с коронавируса и нужните мерки за излизането от тази криза. Те изразиха своите притеснения от ситуацията, както и липсващите мерки от страна на държавата за подмомагане на работещите в този сектор“, заяви Нинова.

От БСП отново ще предложат пакет за помощ на работещите в туризма, след като предложението им в Закона за действията при извънредно положение бе отхвърлено от народните представители в парламента.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов обясни, че наредбата, издадено от Николина Ангелкова, с която се цели помощ на туроператорите е в противоречие със Закона за туризма : „Не може наредба да се поставя над разпоредбите на закона. Нужни са законодателни и икономически мерки. От миналата седмица във Франция и Испания вече действат такива конкретни мерки”.

Другата седмица консултациите продължават.

You may also like...