Военният министър с отрицателен тест за COVID-19. Можем да изпратим 400 военни за охрана на стратегически обекти

fshfgdskhfgdkhfМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов си е направил тест за коронавирус. Пробата е била направена преди пет дни, а резултатът е отрицателен, заяви  той в предаването „Плюс-минус“ по Нова Тв.

Каракачанов коментира извънредната ситуация:

Благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на кроонавируса е много по-малко от другите държави. Засега основната цел е да предпазим населението, колкото се може по-малко хора да бъдат заразени, а евентуалните жертви – минимални. Но това ще мине. Отсега е разумно обаче да се мисли за икономическите мерки.

Лидерът на  ВМРО обясни, че от партията имат свои предложения за икономическите мерки. Напомни, че трябва да се направи всичко възможно. Не въпрос, защо партията му предлага мерки, след като вече такива са били обявени от правителството, министърът каза:

Мерките, които предприе правителството, са добри. Ние предлагаме по-гъвкав подход, включително и ваучери за туристически курорти. Основен бизнес в България е туризмът. В момента, в който падне извънредното положение, вместо да се юрнат в чуждите държави, българите да ползват българските услуги“, даде пример той.

За пореден път военният министър обърна внимание на това, че българското производство е на  ниско ниво в много сфери. Според него произвеждаме главно  пшеница, царевица и слънчоглед, но не произвеждаме достатъчно плодове и зеленчуци.

Няма го зеленчукопроизводстово овощарството, животновъдството, няма я и преработвателната промишленост, която да задържи хората в малките населени места.

Военният министър отново коментира в кои случаи армията би се включила в извънредното положение.

Веднага можем да изпратим 400 човека от армията за охрана на границата и така да освободим ресурс за МВР. За охрана на АЕЦ „Козлодуй“, да проверява документи, да подпомага МВР.

You may also like...