Фандъкова към възрастните хора: Останете си вкъщи!

fandykova

В последните часове разговарям с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки, с които да ограничим разпространението на вируса в града ни.

Да, нашите здравни заведения имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират. Това се казва в обръщение на кмета на София към столичани.

„Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът.

Обръщам се към възрастните хора – останете си в къщи! Вашите деца и внуци с радост ще отделят от времето си, за да имате храна и лекарства. За тези, които са сами, екипи на общината доставят стоки от първа необходимост в домовете им.

Моля всички, родители и млади хора, не посещавайте детските и спортни площадки в парковете и градините.“

Според кмета на София с дисциплина, самоограничения и отговорно поведение можем да предотвратим налагането на много по-строги мерки в града ни, като въвеждане на пълна карантина, която виждаме в италианските градове и вече в Банско. Столичната община заедно с националния щаб има готовност и завъвеждане на по-твърди мерки, при разрастване на случаите в столицата.

От вчера заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори са предприети засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на София.

Продължава дезинфекцията около големите болници, в кварталите, на пешеходните подлези и пазарни площадки, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

You may also like...