Джамбазки възмутен от поведението на Марешки в парламента днес

djambazki

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки изказа възмущението си от вида и поведението на лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки. Днес той се появи в Народното събрание облечен в специален, защитен костюм. Ето какво написа Джамбазки във Фейсбук.

„По принцип не възразявам всеки да се излага както и колкото иска. Нагледали сме се на много нелепи клоунади от клети, нелепи неможачи, случайно попаднали в българската политика. Но дори в политическата кретения трябва има някакви граници.

В момент на върховно напрежение на здравната система, в момент, когато хиляди български лекари, медицински сестри и медицински специалисти работят близо до предела на силите си, без достатъчно лични защитни средства, маски, ръкавици, костюми всеки ден се срещат лице в лице с потенциалната заплаха, да се намъкнеш в защитен костюм, за да правиш нелепи панаири в залата на народното събрание е просто позор.

Не е смешно, не е забавно, просто е позор. Тежък позор. Това са поне два костюма по-малко, за двама лекари, двама медицински специалисти, двама лаборанта, които са лишени от защита, заради този нелеп и безобразен цирк.

Всеки клет обитател на тази планета с два грама повече мозък от чехълче, щеше, можеше, трябваше да съобрази това. Но уви, има поне двама така наречени народни представители които не могат.

Да не говорим, че това безобразно поведение уврежда още повече и без това не високото доверие и одобрение на върховния законодателен огран в българското общество. Днес половината българи, гледащи тази безобразна нелепица, ще си кажат – „тези не спират с цирковете дори в тази тежка ситуация“. Другата половина ще решат, че костюми са раздадени първо на привилегированите народни представители, а лекарите и хората кучета ги яли.

Настоявам председателят на Народното събрание да наложи строги наказания на всички, причинили този срам на Народното събрание.“

You may also like...