Йорданка Фандъкова: Извънредната ситуация е възможност да излезем от нея по-здрави и устойчиви като общност

fandykova

✅ За три дни 112 болни възрастни хора, които живеят сами, получиха храна и лекарства в домовете си. Услугата се извършва от общински служители със заявка на телефон 02 81 88 522 и 0879 811 403. За момента се справяме със собствени сили, без доброволци, за да предотвратим възможни измами.
Благодаря на всички граждани, които ми пишат и се обаждат с желание да помагат.

✅ В последните часове се разпространява информация за телефонни обаждания, в които се твърди, че общината събира пари за справяне с коронавируса.
❗️Това е телефонна измама. Столична община не събира пари и дарения с обаждания по телефона. Моля, гражданите да бъдат внимателни.

✅ Получавам много въпроси защо не спрем градския транспорт – на този етап не планираме спиране му, въпреки че заради намаленото ползване приходите ни са изключително ниски. Важно е да осигурим възможност на хората, които работят, до стигат до работа. Затова дезинфекцираме два пъти дневно превозните средства, спряхме продажбата на билети и качване от първа врата, за да защитим и шофьорите.

✅ Обръщам се към гражданите, които провокирани от хубавото време, излизат в парковете – не се събирайте на групи. Моля, родителите да не водят децата си на детските площадки, защото на тях се струпват много хора.

✅ Извънредната ситуация е възможност да излезем от нея по-здрави и устойчиви като общност – вярвам, че заедно ще се справим.

You may also like...