Ограничаването на социалните контакти ще спаси човешки живот на наш близък, роднина, родител или приятел

64251788_10211507512758591_2224945878559358976_n

В този труден час за нас българите, е важно да останем сплотени и единни, като спазваме обществения ред!

Да уважаваме труда на медиците и органите на реда, които рискуват своето здраве за нас!

Ограничаването на социалните контакти ще спаси човешки живот на наш близък, роднина, родител или приятел!

Защото обичта към родината и патриотизмът преди всичко са проява на загриженост към българите и бъдещето на България!

Единственото, с което може да допринесем за българското в момента е подпомагането на кварталната търговия, малките магазини и родни производители! 

Сега е моментът, в който да покажем, че сме загрижени за това българската икономика да оцелее на картата на глобалния свят.

Най-хубавият жест на родолюбие e призивът да купуваме български стоки и да пазаруваме от български дистрибутори и търговци!

Не само поради факта, че големи чуждестранни търговски вериги изнасят от страната огромни печалби и обезкървяват българската икономика!

Цените им в България са многократно по-високи от тези в Германия, Испания, Франция, Австрия или Италия, като често ни продават нискокачествени стоки с по-дълъг срок на годност от реалния.

Българите вече сме преживели подобни исторически събития: известни са законите за поощряване на местната промишленост и търговия (1895/1905 г.) и мерките за протекция на българското производство. Те осигурили не само многобройни „облаги“ за българките производителите от всички сфери, но и редица стимули за родната икономика! Така например, когато през есента на 1929 г. икономиката на България била обхваната от най-тежката и продължителна стопанска криза в нейната история, държавата положила серия от положителни мерки, за да подпомогне родното производство и дребните стопанства…

Днес живеем в свят-икономика, в който България от производител се превърна в потребител на чужди стоки и продукти. Затова в условията на епидемичната криза на COVID-19, българският бизнес трябва да бъде подкрепен както от държавата, така и от личния пример на българина!

Накрая ще призовем: не, на паниката и страха… да, на персоналната и социалната отговорност към обществото и държавата, в която живеем!

д-р Георги Димов – председател на „Народна сила“

*Във връзка с извънредното положение в Република България и епидемичната обстановка в страната, патриотично движение „Народна сила“ отменя събитията за м. март 2020 г.

Подпомагането с храни на хора в нужда (обявено за 18 март в офиса на Движението) и честването на исторически събития се отлагат до нормализиране обстановката в страната и отмяна на карантината!

You may also like...