Корнелия Нинова: Младежкото обединение на БСП е в готовност за доброволческа кампания

корнелия-нинова-1280x909

„Призовах младежите да помагат на възрастни и самотни хора“, това заяви лидерът на червените Корнелия Нинова на проведеното заседание на Младежкото обединение в БСП.

„Взех участие в заседанието на Младежкото обединение в БСП за извънредната ситуация в страната. Запознах ги с мерките и исканията на партията за мораториум върху битовите плащания на сметки и спиране на сроковете по граждански и административни дела, включително такива на ЧСИ за времето, в което е обявено извънредно положение в страната заради коронавируса. Насърчих младежите да помагат на възрастни и самотни хора и призовах всички младежки структури в страната да се включат в кампанията.

Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски категорично заяви: „Готови сме да се включим в доброволческа кампания- там, където има необходимост от действия на терен и там, където можем да бъдем полезни.”
Младежите ще иницират информационна онлайн кампания в цялата страна за връзка с кризисните щабове в общините. Ще се насърчават младите да обърнат внимание и да окажат помощ на хората, попадащи в рисковите групи, които живеят или пребивават в близост до тях – входове и етажна собственост.

В рамките на заседанието бе установен и контакт с председателя на БМЧК – Български младежки червен кръст за бъдещи общи доброволчески действия в цялата страна. Младежкият председател на БСП увери БМЧК, че младите социалисти са в готовност да съдействат на екипите на Български червен кръст“, допълни още Нинова.

You may also like...