Ресторантите пред фалит, заради коронавируса

restorant-1

От Асоциацията на заведенията обявиха, че мерките срещу разпространението на коронавирус им струват твърде скъпо. Препоръките за избягване на закрити обществени места предизвиква масов отлив на клиенти от заведенията за хранене и развлечение.

Те питат премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов: „Какво ще се случи със заплатите и осигуровките на хилядите наши служители, когато нямаме приходи, с които да ги заплатим? С какви средства ще платим наемите на обектите си и задълженията към нашите доставчици?“.

„Настоящата криза е безпрецедентна в световен мащаб и поставя всички ни пред сериозно изпитание – Вас като държавници, които трябва да опазят живота и здравето на нацията, а всички нас – работодатели, търговци, собственици на бизнес, родители, граждани и хора поставя в изключително критична ситуация, поставяща под сериозно съмнение оцеляването на бизнеса ни, запазването на работните места, съдбите на хиляди хора и техните семейства“, посочват от заведенията.

От Асоциацията настояват да се предвидят данъчни облекчения, отпускане на средства за доплащане на заплати, подпомагане за спиране и отсрочване на плащането на задълженията им за данъци, такси, осигуровки, наеми и кредити до отпадане на обуславящата епидемиологична обстановка.

You may also like...