Има ли нови случаи на коронавирус у нас?

shdjhfgjfhgfh

Няма доказани нови случаи на коронавирус у нас. Това заяви по време на брифинг пред ВМА шефът на болницата и началник на оперативния щаб за коронавируса проф. Мутафчийски, съобщи НОВИНИ БГ.

По думите му продължава вземането и изследването на проби, като в Плевен те са много – 84, а в Габрово – 47. Тези проби едва ли ще бъдат готови в рамките на това денонощие, уточни той. 27-те проби от ВМА са отрицателни.

В Габрово и Плевен няма промяна в здравословното състояние на пациентите. То е подобряващо се, уточни проф. Мутафчийски.

Днес външно министерство е повишило риска от пътуванията към Италия, стана ясно по време на брифинга.

Избягвайте ненужните пътувания към рискови дестинации. Командировки, които могат да се спестят, да бъдат спестени, призова проф. Мутафчийски.

Габрово и Плевен станаха модел, по който ще се развиват нещата и в другите градове, когато бъдат установени положителни резултати. В големите европейски държави броят на случаите нараства.

Удовлетворителното е, че колегите посрещнаха спокойно положителните случаи на коронавирус. Много бързо установихме контактните и за 24 часа бяха взети повече от 250 проби, заяви доц. Ангел Кунчев.

Нашата цел е да направим така, че колкото може по-малко хора да се заразят, но другата ни цел да е на „счупим“ икономиката и после да трябва две – три години да се възстановяваме, посочи той.

You may also like...