Словесен сблъсък между Каракачанов и Чуколов в парламента

karakachanov_chukolov

„Краси, ела да си говорим. Защо не ми отговори на въпросите“, пресрещна Чуколов, Каракачанов в кулоарите.

С теб няма да споря. Шоу няма да правим, заяви министърът.

Днес Красимир Каракачанов отговаря на въпрос за продажбата на военни имоти в Народното събрание.

„Въобще не сте в час за какво задавате въпрос. Търсите евтин политически дивидент. Ако не знаете какво е имот с отпаднала необходимост, явно българският данъкоплатец 15 години ви е плащал заплатата безсмислено.“ Така вицепремиерът Красимир Каракачанов отговори на въпрос на ПП „Атака“ за продажбата на военни имоти.

„В Министерството на отбраната се заформя значителен брой имоти, които са закрити и не се използват. Тези имоти са подблокови пространства и бивши казарми. Процедурата се извършва по Закона за държавната собственост. След решението на МС се утвърждават актове за частна собственост и се одобряват от областните управители. В Министерството на отбраната тези имоти се продават с наддаване. Търговете и вече продадените имоти са на сайта на МО“, каза още той.

„За периода от 2009 г. са продадени 196 броя военни имоти. От както съм министър са продадени общо 16 имота, а през 2017 10 сгради, които бяха решени от предишното правителство. Няма свръх продажна на имоти. По мое време са продадени най-малко имоти“, категоричен бе министърът на отбраната.

„Нито един от имотите, които вие описахте по Черноморието не е продаден. Моята политика е не да продаваме, а да съхраняваме имоти. Охраната на тези сгради се поема от МО. Над 3000 военнослужещи са без жилище, искам да се изградят такива в площите на военните имоти. Държавата плаща наеми за нашите войници“, добави още Каракачанов.

You may also like...