Инфекциозните отделения в страната вече са пълни

maski-za-usta-grip-2020

Инфекциозните отделения в болниците в източните и централните части на страната вече са пълни, вследствие на втората грипна вълна, която настъпва. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния щаб за реакция спрямо коронавируса. Шефът на щаба и на ВМА Венцислав Мутафчийски даде като пример инфекциозните отделения в Благоевград и Сливен. В Сливен леглата са 30, а пациентите са 38, въпреки че вече са открити допълнителни легла.

Днес по искане на щаба ще се състои среща, на която ще се докладват мерките, които могат да се предприемат за допълнителни средства и сили, които ще се мобилизират при поява на коронавирус.

Изследваните проби у нас и към днешния ден остават отрицателни – 12 във ВМА, 12 от Националната референтна лаборатория и три проби във Варна. Извършени са 6 контрола проби между лабораториите. Всички те се отрицателни и у нас засега коронавирус няма.

11 души са приети във ВМА, като вече са освободени двама, при които пробите са отрицателни и карантинният период е изтекъл. Това предстои да се случи за още трима души днес, съобщи Мутафчийски.

You may also like...