Министър Каракачанов инспектира границата

karakachanov_granica

Днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане в готовност на 300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместното командване на специалните операции, по писмено искане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Екипите имат готовност за оказване на съдействие на Гранична полиция при охрана на държавната граница в случай на необходимост.

В рамките на деня министър Каракачанов извърши наблюдение по въздух и земя на местата за евентуалното разполагане на подразделенията на Българската армия, ако тяхното участие се наложи.  С него в екипа участваха изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев и директорът на дирекция „Операции и подготовка” на Министерството на отбраната бригаден генерал Станимир Христов.

Снимки от Каракачанов публикува и в официалната си фейсбук страница като написа „Границата ни… свещена е и ще я опазим. България над всичко!“

You may also like...