Борисов: Няма никакъв случай на коронавирус към момента

boiko-borisov

„Правим това заседание по няколко причини – първата е да се спрат жълто-кафявите лъжи, че има коронавирус. Почти всички държави по света имат заболели от коронавирус. Няма нищо срамно да има и в България, особено при този трафик на хора. Днес четох фалшиви новини, че се крие информация за коронавируса. Затова искам ген. Мутафчийски още веднъж ясно и категорично да обяви какво е положението“, заяви министър – председателят Бойко Борисов на свиканото от него извънредно заседание в Министерски съвет.

„Към днешна дата нямаме доказан случай на български или чуждестранен гражданин с коронавирус. Нямаме такова потвържедние. Имаме лица, които са под карантина и се изследват. Изследванията отнемат 6 часа и резултатите се качват веднага на сайта на МЗ“, категоричен бе генерал Мутафчийски.

„Отново искам да призова хората да не се подават на паника. Разбрах, че няма дезинфектанти по аптеките. Разпоредил съм над 100 000 литра спирт от държавния резерв да се деблокират. Призовавам българските фирми, които се занимават с производството на спирт и дезинфектанти, да се задействат. Да взимат спирт от държавния резерв и да почват да произвеждат. Не трябва да паникьосваме хората. Всички експерти са категорични, че това ще отмине. Няма никакъв случай на коронавирус към момента. В цяла Европа има, сигурно и в България може да дойде, но това не означава, че ще бъде скрит. И да дойде коронавирус, това не означва, че ситуацията ще се промени спрямо днес и ще дойде край на света“, допълни още Борисов.

You may also like...