Става ли заложник държавата на личната вражда между Радев и Борисов?

йфхсйфдгфдфг

Часове след като сне доверието си от кабинета „Борисов 3“, президентът Румен Радев участва в няколко събития заедно с представители на правителството.

Във вторник Румен Радев обяви, че повече не вярва на Бойко Борисов и колегите му в Министерски съвет.

В сряда Румен Радев посрещна на „Дондуков“ 2 представители на някои от най-големите японски корпорации, като на събитието участваше министърът на икономиката Емил Караниколов.

orig

Президентът призова представителите на японския бизнес да използват опита, който вече имат техни компании, инвестирали у нас, за да се убедят, че страната ни предоставя своите предимства за правене на бизнес – стратегическа локация, икономически възможности, качество на работната ръка и таланта на младите си хора.

Във вторник същият Радев заяви, че липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход.

В четвъртък Румен Радев отново бе на събитие рамо до рамо с човек на когото няма доверие.

Този път с военния министър Красимир Каракачанов.

D3E1DAA3-C7F2-4B4E-BAA5-60FF91CBE0EF_w1023_r1_s

Финансовият министър Владислав Горанов даде интересно определение на обръщението на държавния глава към нацията, в което сне доверието си от кабинета. Според Горанов изявлението на Румен Радев е емоционална реакция. „Личната вражда между двама души не може да наруши рамките на Конституцията“, допълни финансовият министър.

Той не поясни в прав текст кого визира, но подчерта: „Единият гонен, пък другият – без доверие“. Горанов може би визираше Бойко Борисов, който оприличи журналистки на гонещи го мисирки.

Става ли заложник държавата на личната вражда между двама души?

You may also like...