„България не е бунище“ – каза президентът Радев и сне доверието си от правителството

 

 MyCollages (14)Президентът Румен Радев свали доверието си от правителството. На брифинг в “гербовата зала”, пред секретарите, съветниците, вицепрезидента Илияна Йотова и журналисти Радев се обоснова в няколко конкретни точки.

 Според държавния глава, в управлението цари остра криза по няколко линии. На първо място, държавата отказва да поеме отговорност за събитията в Перник.

 “Жителите на Перник и цели села в региона са оставени без вода, за което кабинета отказва да поеме политическа отговорнст.”

 Радев е озадачен, как чужди медии провеждат разследване и осветляват внасянето и изгарянето на боклук на територията на страната, а години наред властта нехае, за сметка на определени бизнесмени, които се облагодетелстват от тази порочна практика.

 “България не е бонище и никой няма право да залага на карта здравето на хората, за сметка на шепа бизнесмени, които печелят стотици милиони.”

 Според президента, Кабинетът се опитва тихомълком да прокара Валутния борд, което остава в страни на големите скандали от последните седмици. Бедността и неравенството, продължи Радев се ширят безпроблемно и социалното положение на хората се влошава. Срещу несъгласните и недоволните, държавата използва наличните методи за сплашване и въздействие.

 “Бедността и неравенството се задълбочават, а търговията с националния суверенитет е в името на личното оцеляване.“

Държавни органи си позволяват да заплашват несъгласните и протестиращите. В ход е организирано настъпление срещу гражданските свободи. На всикчо това трябва да се сложи край!”

 Изявлението на държавния глава продължи по-малко от 10 минути.

You may also like...