Прокуратурата и бивш съдружник на Божков се оплакаха от цензура в медиите

cenzura

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви днес на брифинг, че тъй като вчера е била цензурирана, Прокуратурата знае срещу кого се изправя.

Тя поясни, че предметите, които са иззети от имоти на Васил Божков не са се хвърляли в черни чували, както е било съобщено в някои от медиите.

Това е една хибридна атака, предметите не се изсипват в чували, а се изземват в присъствието на най – добрите експерти“, каза Милева.

Няма да коментирам, но пак казвам – предметите се изземват по законовия установен ред, който е предвиден в НПК. Няма да обяснявам предвидения в закона ред“, каза Сийка Милева.

В сутрешният блок на Нова телевизия бившият съдружник на Васил Божков – Цветомир Найденов, се оплака от медийно затъмнение от страна на бТВ и „Дневник“, на които разказал надлъж и нашир за финансови нарушения в хазарта от страна на Васил Божков. Те обаче си замълчали.

В началото на декември Найденов подал сигнала в прокуратурата и се срещнал с шефа на новините в бТВ Венелин Петков и водещия на сутрешния им блок Антон Хекимян. След дългия разговор не последвало нищо в ефира.

„Сигнал за над 470 млн. неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно да се подаде. Ние подадохме сигнала на 5 декември. На 15 декември отидох в бТВ при Хекимян и Венелин Петков. Показах им сигнала. Не в предаването, в офисите. Срещнах се с тях. Показах им сигнала, показах им други неща и 45 дена нищо“, свидетелства бизнесменът за медийно цензуриране.

Той се свързал и с „Дневник“. „Пуснаха ми 13 въпроса, отговорих на тях. После дойдоха на интервю в нашия офис – 6 часа интервю, включително и видеозаснемане – мълчание. После дойдоха заедно с „Капитал“ – пак 5-6 часа интервю, пак нищо. Значи, ние подаваме сигнали, а някаква невидима сила упражнява чадър тези неща да не излизат в медиите.“, категоричен беше Найденов. Той си го обяснява със страх. „Плюс това Васил се обади на баща ми и каза, че ще спре медийните помии, които се изливат – както ги е поръчал, така ще ги спре“, добави той.

По думите на Найденов, най-вероятно двете медии са били заплашени от самия Божков, че ще им спре рекламите на хазартните игри.

You may also like...