Ще има ли нова отсрочка за преговорите между Пулев и Джошуа?

MyCollages (7)Ново искане до Международната федерация по бокс е отправено от Антъни Джошуа и Кубрат Пулев  за удължаване на срока за преговорите между двамата за задължителната защита на титлата в тежка категория, съобщава ESPN. 31 януари бе обявена като краен срок за двете страни, но сега е налице искане за двуседмична отсрочка – до 14 февруари.  Кобрата и Джошуа се надяват да се разберат, за да не се стига до насрочване на търг за двубоя. Засега обаче отговор от IBF няма.

За битка между двамата се заговори веднага след победата на Джошуа в реванша срещу Анди Руис-младши миналия декември в Саудитска Арабия. Тогава британецът си отмъсти за единствената загуба в кариерата си, която изненадващо претърпя в 7-ия рунд на първия мач с Руис миналия юни в Ню Йорк.

Антъни получи правото на реванш само при условие, че победителят ще се изправи срещу Пулев (28-1, 14КО) не по-късно от 31 май 2020 г. Това беше уговорка, с която българите и неговата мениджърска агенция “Епик Спорт” в крайна сметка се съгласиха, въпреки че първоначално поискаха съдията Кевин Кастел, който отговаря за южния район на Ню Йорк, да отвори договора между Джошуа и Руис заради неправомерна клауза, която задължава да има реванш между двамата и която е в разрез с правилника на Международната боксова федерация.

You may also like...