АУДИО ЗАПИСИ! Прокуратурата разпространи СРС-та по обвинението на президента Румен Радев

MyCollages (4)Прокуратурата разпространи записи на разговор между президента Румен Радев и командира на ВВС генерал-майор Ц. Ст.). При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му.

Анализът на проведените телефонни разговори разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д. Р.“, съобщават от прокуратурата,

Наблюдаващите прокурори считат, че може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи.

С постановление от 23.01.2020 г. наказателното производство е спряно, тъй като съгласно Конституцията на Република България държавният глава се ползва с имунитет.

Прокуратурата на публикува постановление за спиране на наказателно производство, както и 3 аудио-файла.

 

Предоставената информация се разпространява след разрешение на наблюдаващите прокурори, уточняват от държавното обвинение.

You may also like...