Костадин Костадинов за сблъсъците пред МРРБ: Искахме разговор, получихме провокация

kostadin-kostadinov_0556x0720

След взаимни обвинения в провокации между полиция и протестиращи на вчерашния протест пред Министерство на регионалното развитие, председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов представи гледната точка за случилото се.

 

Имаше провокация от страна на управляващите, ние искахме да разговаряме с представители на МРРБ, но никой не излезе да разговаря с нас, въпреки, че поискахме среща, беше ни казано обаче, че такава няма да има. Това заяви председателят на партия “Възраждане” в сутрешния блок на БТВ.

 

40 души бяха обгазени, след като напрежението ескалира и полицията използва сила. Костадинов обясни от какво е било провокирано недоволството на протестиращите и защо се е стигнало до стълкновение.

“Излезе представител на министерството, който демонстративно се изплю срещу протестиращите – има го записано на видео, имаше провокативни знаци срещу нас.”

 Костадинов заяви, че инициативата не е била свързана само с водната криза в Перник, както бе лансирано в медиите вчера, а въпросът е бил свързан със състоянието на водните ресурси в цялата страна.

“Има източвани язовири в цяла България, в момента някои от тях са на ниво преди критичното. Ние задаваме въпроса кой носи отговорност за това, и отговори нямаме”

 Лидерът на “Възраждане” отхвърли обвиненията, че хора от простеста са хвърляли камъни и са счупили вратата на ведомствената сграда.

 9(9)

“Не сме счупили вратата, счупи я полицията, а аз призовах хората да се изтеглят назад. Хората, които бяха задържани са бити. Жената полицай, която даваше с усмивка интервю пред камерите лично аз не я видях на простеста”.

 По думите на Костадинов и Красимир Митов “Възраждане” , “Инициативен комитет за Перник” , както и синдикат “Защита” изявяват готовност протестните акции да продължат.

You may also like...