НФСБ предлага да има само държавна лотария

768x432 (1)

Лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кино и техните разновидности, да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Тази промяна предлагат в Закон за изменение и допълнение на Закона за хазарта зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов и народни представители от Националния фронт за спасение на България (НФСБ).

От НФСБ предлагат органите на управление на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ да се назначават съвместно от министъра на младежта и спорта и министъра на финансите, като по този начин по-добре ще се гарантира тези органи да са финансово отговорни.

Според патриотите, с оглед на това, че на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ е възложено да организира лотарийни игри, с приходите от които да се финансира българският спорт, както професионален, така и масов, спорт за хора с увреждания, спорт в училищата – приходите за всички тези дейности ще се увеличат и това ще подобри условията за спорт като цяло.

Друго предложение е свързано с въвеждане на забрана за продажба на талони и други удостоверителни знаци, свързани с лотарийните игри да се осъществява от търговски обекти, които са разположени в близост до учебни заведения.

Според вносителите, Този тип игри се утвърдиха като най-масовите на българския пазар като тяхното разпространение е свързано и с провеждането в електронните медии и интернет на агресивна по своята същност реклама.

Това до голяма степен влияе на подрастващите, които са уязвими група, която трябва да бъде предпазвана от възможността за създаване на хазартна зависимост.

На практика в търговските обекти не се извършва стриктен контрол по отношение възрастта на купувачите и мярката ще възпрепятства възможността, ученици да придобиват такива талони по време на междучасия, посочват от НФСБ.

You may also like...