Според Нинова трябва да се смени моделът на управление, а не екоминистърът

ласхдайдхсйдх

Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо. Това заяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Би Ти Ви.

Според нея спряганите имена за негов заместник са политически назначения на коалиционния партньор, за да се запази управлението. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи. Трябва да се смени моделът на управление.

По данни на Нинова 400 язовира са в предаварийно състояние. „Има язовири, на които 10 години никой не знае кой е собственика. Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера“, подчерта тя.

Лидерът на БСП смят, че кризата с водата е огромен проблем и ще изгърмят и други градове след Перник.

За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването“ – прогнозира Нинова.

Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите“, категорична е тя.

Корнелия Нинова напомни, че кметовете не са собственици на язовирите, а проблемът е именно там. Думите ѝ са по повод обвиненията, че бомбата с водната криза е заложена от кмет от нейната партия.

51% от ВиК-та са на държавата. Продължават да прехвърлят отговорност, а тя е на управляващите. Целият мозъчен тръст от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен хаос е. Така не се управлява“ – разви тезата си тя.

Социалистите не са се отказали от вота на недоверие. Той е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започват консултации в четвъртък и петък.

You may also like...