Редовият член Цветанов видя най-тежката криза в управлението на ГЕРБ

kolazh-cvetanov

„Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ“ това заключение направи пред БНР Цветан Цветанов, който понастоящем е редови член на партията.

Според бившия втори в ГЕРБ времето, в което се случва кризата, година преди парламентарните избори, ограничава възможността за реформи, но и за по-ясна визия за излизане от нея.

Цветанов е разтревожен, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов.

Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства. Във всяко управление трябва да има неотложни, дългосрочни и краткосрочни мерки, които да са свързани с организационни и структурни промени и със законодателни промени

Според него арестът на министър засяга най-високите нива в държавното управление, но по-важно е какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което Нено Димов е полагал подпис.

Цветан Цветанов коментира, че кризата с липсата на вода в Перник не може да бъде определена като сценарий. „Който говори, че има някакъв сценарий, трябва да си зададе въпроса защо се стигна дотук“.

Според него не може да се прави аналогия между кризата в Перник сега и февруарските протести през 2013 година заради високите сметки за ток, защото тогава е имало сериозен сценарий, който е бил разигран. Така Цветанов влезе в задочен спор с друг негов колега в ГЕРБ – Красимир Велчев, който направи аналогията със събитията 2013-та и заговори за сценарий във водната криза.

Прогнозата на бившия заместник-председател на партията е, че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори.

You may also like...