Отнеха бебето на българско семейство в Германия

koloazh-bebe

Германската агенция за закрила на детето отне 7-месечното бебе на българско семейство, живеещо в Хамбург. Лекарите там се усъмнили, че детето е тормозено в семейството. Семейството емигрирало в Германия преди година, където станали родители.  7-месечното бебе Катерина е чакано цели 11 години от родителите Мирена и Георги.

На 20 декември семейството претърпява катастрофа в Унгария. При нея с най-много наранявания е Катерина. На място идва Бърза помощ. В последствие тримата са настанени в болницата в Кечкемет.

Прегледаха само мен“ разказва майката Мирена. Детето не е прегледано, въпреки настояването на родителите и въпреки, че Катерина плаче през цялото време.

Веднага след като се върнали в Хамбург, отишли отново в болница. След 5 часа преглед се установява, че малката Катерина имала кръвоизлив в главата, което налага животоспасяваща операция. Докторът открил и по-стар хематом, който не бил от катастрофата.

След операцията, докторите са информирали социалните служби, че има евентуално насилие вкъщи.

По думите на майката Мирена Славова при първия разпит докторите са казали, че не намират нищо нередно и затова поискали и получили съгласието й да отнесат случая до Агенцията за закрила на детето.

След рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас Агенцията за закрила на детето в Германия излезли със заключението, че с детето е злоупотребявано по точно определен начин – хванато е подмишниците и е разтръскана главата силно поне 10 пъти.

Родителите отричат, но разпореждането на агенцията е да се отнеме незабавно детето. Това се случило вчера.

„Накараха ме да ѝ приготвя любимите нейни неща – играчки и подобни. Донесоха ми я. Казаха ми, че имам право само на една целувка с нея, без да я докосвам, защото било опасно и от тогава не съм я виждала“, разказва майката.

Бащата се е свързал с немски адвокат, който веднага се заема със случая. „За него не бил първи“, разказва Георги. Седеммесечното момиче вече е в приемно семейство в Германия.

Държавната агенция за закрила на детето, министерствата на външните работи и на правосъдието, както и посолството ни в Берлин извършват спешна проверка по случая, предаде БНТ.

You may also like...