Който иска НСО – да си плаща

kolazh-nso

ДПС внесе промени в Закона за Национална служба охрана, които предвиждат определени лица да си плащат сами за охраната. Вносителите на проекта са Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев.

Целта – икономии в бюджета, които да послужат за оптимизиране работата на службата.

Какво предлагат от движението?

Народни представители, членове на семействата на политици, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката, да влязат също в обхвата на платена охрана.

Мотиви към законопроекта:

Предвижда се тези лица, в случай, че са налице основания за осигуряване охраната им съгласно разпоредбите на закона, същите да заплащат охраната си по тарифа утвърдена от Министъра на финансите, по предложение на Началника на Националната служба за охрана. Целта е охраната на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната служба за охрана, като по този начин ще се постигне значителна финансова дисциплина и ограничаване на разходите за охрана без да се засегнат неприкосновеността и правата на охраняваното лице

От ДПС напомнят, че партията изпълнява поетия ангажимент относно охраната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и депутата от ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски.

Припомняме, че от ДПС реагираха на думите на президента Румен Радев, който заяви в края на миналата година, че Доган и Пеевски не трябва да бъдат охранявани.

You may also like...