ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ОТКАЗА СРЕЩА С НИНОВА. НЕ ИСКА ИНСТИТУЦИЯТА ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ

kolazh-prokuratura

Поради публично заявеното намерение на лидера на БСП Корнелия Нинова за брифинг в Перник на тема срещата с прокуратурата, от институцията заявиха, че няма да позволят да бъдат използвани за постигане на политически цели, а главният прокурор Иван Гешев отмени срещата. Това става ясно от съобщение на сайта на Прокуратурата на Република България.

Ето какво казват още от държавното обвинение:

Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект.

По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство.

При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори (по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК и съгласно Решение на Конституционния съд от 06.06.2017 г., к.д. 15/2016 г.).

Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания.

You may also like...