ПО-СТРОГ РЕЖИМ НА ВОДАТА В ПЕРНИК ОТ ДНЕС

kolazh-pernik-voda

От днес перничани ще имат вода с един час по-малко през денонощието, предаде БНР. Във всички населени места в общината, които са с режим на водоснабдяване, водата ще се пуска само следобед. Това се отнася и за пернишкия квартал „Църква“, чиито жители вчера настояха режимът им да бъде уеднаквен с останалите квартали в града.

От ВиК-Перник обявиха официално, че цената на водата в шестте общини в областта остава същата и няма да бъде увеличена.

Вместо по осем часа, както бе досега, за по- голямата част от живеещите в Перник, ще се подава вода по седем часа в денонощието.

В централната част на град Перник и в кварталите „Изток“, „Мошино“ и „Тева“ водата ще се пуска в 15 часа и ще се спира в 22 часа.

Със същия график са град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци, Кладница, Драгичево, Рударци и луксозното селище „Делта Хил“.

В селата Големо Бучино, Дивотино, в квартал „Кало“ в село Рударци, в пернишките квартали „Църква“, „Могиличе“, „Ралица“ и в района на Профилакториума вода ще има от 16 до 23 часа.

По шест часа – от 17 до 23 часа, вода ще имат жителите на махала „Шевърляк“ в пернишкия квартал „Калкас“, а по пет часа – живеещите в блоковете в квартал „Бела вода“ и в селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, като водоподаването в тях ще бъде от 17 до 22 часа.

Днес по график община Перник ще раздава минерална вода в кварталите „Варош“, „Драгановец“ , „Клепало“ и в центъра на града.

ИЗТОЧНИК: NEWS.BG

You may also like...